Bireysel Danışmanlık, kişinin kendisinde var olduğunu düşündüğü/ hissettiği, psikolojik olarak yaşadığı rahatsızlıklar ve duygusal zorlanmalarla başa çıkabilmek adına kendi iç dünyasına yaptığı bir yolculuktur. Danışan ve danışman iş birliği ile gerçekleşen, birçok terapötik müdahalelerin kullanımını içeren, amaca yönelik, danışan ve psikoterapist arasındaki güvene dayanan bir süreçtir. Danışan, hayatında kendisine rahatsızlık veren ve çözümlemek istediği durumları seanslarda danışmanı ile tüm açıklığıyla paylaşır. Yaşanılan duruma sebebiyet veren geçmiş yaşam olayları açığa çıkarılır ve bireyin çözüm noktasında daha sakin ve bilinçli adımlar atabilen bir noktaya gelebilmesi sağlanır.
Bireysel Danışmanlığın / Bireysel Terapinin Hedefleri Nelerdir?
Danışmanlık sürecinin en önemli hedeflerinden birisi danışanın psikolojik iyilik halinin arttırılmasıdır. Bireysel Danışmanlık süreci aynı zamanda bireylere problem çözme becerileri, sosyal beceri, duygu düzenleme becerileri, ilişki ve iletişim becerileri gibi çeşitli konularda ilerleme olanağı sağlar.
Psikoterapi sürecinde bireyin kendileriyle ve kaçındıkları erteledikleri sorunlarıyla yüzleşme fırsatı elde edilir. Kişinin kendi yaşamını ve sorunlarını berraklaştırarak gözden geçirmesine yardımcı olur.
Bireysel Danışmanlık / Bireysel Terapi Alanları Nelerdir?
Depresyon, Depresyon, Hamilelikte Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Panik Bozukluk, Erişkin Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Madde Bağımlılığı, Özgül Fobi, Sosyal Kaygı (Anksiyete) Bozukluğu, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Hipokondriyazis, Şizoid Kişilik Bozukluğu, Yeme Bozuklukları, Öfke Kontrolü, Kayıp Ve Yas Süreci, Paranoid Kişilik Bozukluğu, Ağrı Bozukluğu (Psikojenik Ağrı), Beden Dismorfik Bozukluğu, Histriyonik Kişilik Bozukluğu, Çekingen Kişilik Bozukluğu, Konversiyon Bozukluğu, Dissosiyatif Bozukluklar, Obsesif Kompulsif Kişilik Bozukluğu, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Bağımlı Kişilik Bozukluğu, Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğu, Narsisistik Kişilik Bozukluğu.